Sypké suroviny promíchejte v míse a přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte. Po částech přilévejte postupně vodu a vypracovávejte hladké těsto. Propracované těsto zabalte do folie a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Asi ¼ prochladlého těsta si dejte stranou, později z něj vytvaruj. Zbytek vyválejte na pomoučněné ploše na tloušťku cca 5 mm a přeneste do kulaté formy (vymazané máslem), prsty jej lehce vmáčkněte a přečnívající okraje odřízněte. Těsto propíchejte vidličkou a potřete džemem.
Ze zbylého těsta vyválejte placku. Rádýlkem krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe přes náplň. Potřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi tak 35–40 minut. Před krájením ho nechte vychladnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.