Linecký mřížkový koláč

655 Linecký mřížkový koláč

Ingredience

  • 150 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 150 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 30 g cukr krupice
  • 220 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • cca 60 ml studené vody
  • špetka soli
  • 250 g jahodového džemu

Použitá mouka

Postup

Sypké suroviny promíchejte v míse a přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte. Po částech přilévejte postupně vodu a vypracovávejte hladké těsto. Propracované těsto zabalte do folie a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.

Asi ¼ prochladlého těsta si dejte stranou, později z něj vytvaruj. Zbytek vyválejte na pomoučněné ploše na tloušťku cca 5 mm a přeneste do kulaté formy (vymazané máslem), prsty jej lehce vmáčkněte a přečnívající okraje odřízněte.  Těsto propíchejte vidličkou a potřete džemem.

Ze zbylého těsta vyválejte placku. Rádýlkem krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe přes náplň. Potřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi tak 35–40 minut. Před krájením ho nechte vychladnout.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.