Linecký koláč

219 Linecký koláč

Ingredience

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 130 g změklého másla
  • 120 g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
  • marmeláda kyselejší chuti, například rybízová

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc ho uložte do lednice.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj placku. Tu přeneste do koláčové formy a přebytečné těsto odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou a potřete vrstvou marmelády.

Ze zbylého těsta vykrajujte proužky a skládejte je na koláč do tvaru mřížky. Pečte na 180°C dozlatova, asi 20 minut.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku