Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc ho uložte do lednice.
Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj placku. Tu přeneste do koláčové formy a přebytečné těsto odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou a potřete vrstvou marmelády.
Ze zbylého těsta vykrajujte proužky a skládejte je na koláč do tvaru mřížky. Pečte na 180°C dozlatova, asi 20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.