Linecký jablečný koláč z remosky

Jablka
663 Linecký jablečný koláč z remosky

Ingredience

  • 350 g hladké mouky Babiččina volba
  • 250 g másla
  • 120 g cukru (+ cukr do náplně)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • Citrónová kůra
  • Skořice

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto. Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do folie a dejte vychladit do lednice.

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme cukr (množství záleží na sladkosti jablek) se skořicí a do směsi vložíme nakrájená jablka. Opatrně promíchejte.

Jeden díl těsta rozválejte na pomoučené desce na velikost formy (remosky, dortové nebo koláčové). Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (v případě remosky vymazávat nemusíte). Těsto přeneste do remosky a navrstvěte na něj jablečnou náplň a přikryjte druhou částí těsta.

Pečte v remosce či troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova. Po upečení posypte moučkovým cukrem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.