Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto. Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do folie a dejte vychladit do lednice.
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme cukr (množství záleží na sladkosti jablek) se skořicí a do směsi vložíme nakrájená jablka. Opatrně promíchejte.
Jeden díl těsta rozválejte na pomoučené desce na velikost formy (remosky, dortové nebo koláčové). Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (v případě remosky vymazávat nemusíte). Těsto přeneste do remosky a navrstvěte na něj jablečnou náplň a přikryjte druhou částí těsta.
Pečte v remosce či troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova. Po upečení posypte moučkovým cukrem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.