Na těsto:
Na dokončení:
Nasypte do mísy mouku a v důlku připravte kvásek. Do důlku nalijte vlažné mléko, nadrobte droždí a přidejte cukr. Nechte v teple 10–15 minut odpočívat. Do mísy nebo robotu přidejte veškeré zbylé suroviny a zpracujte hladké nelepivé pružné těsto. Právě tyto vlastnosti podporuje hladká mouka na kynutá těsta. Nechte pod utěrkou v teple 60 minut kynout.
Než těsto nakyne, připravte si tvarohovou náplň. Smíchejte tvaroh, moučkový cukr a žloutek. Také si nachystejte klasickou drobenku.
Na pomoučeném válu vyválejte z těsta čtverec 20 × 20 cm a rozdělte jej na 16 stejně velkých dílů, přibližných čtverečků. Doprostřed každého dejte 1–2 lžičky tvarohové náplně, spojte cípy šátečku a opatrně přesuňte na plech s pečicím papírem. Nyní nechte pod utěrkou dalších 10 minut odpočívat na plechu. Tento proces nepřeskakujte, díky němu budou šátečky opravdu nadýchané.
Potřete bílkem zbylým z tvarohové náplně a posypte drobenkou. Pečte v troubě při zmíněných 160 stupních asi 12 minut dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.