25 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky na kynutá těsta
75 g rozpuštěného másla
250 ml vlažného mléka (nebo ohřátého na 37 °C, tzv. na prst)
40 g cukru
Náplň:
25 g mleté cejlonské skořice
75 g změklého másla
40 g třtinového cukru
Vyzkoušejte tento rychlý recept na neodolatelné skořicové šneky z kynutého těsta. Sledujte video a naučte se, jak upéct ty nejlepší kynuté šneky s bohatou skořicovou chutí a jemným, nadýchaným těstem.
Nejprve založte kvásek z mléka, droždí a cukru. Do velké mísy si připravte zbylé ingredience – mouku a sůl. Když kvásek asi za 10 minut vzejde, přidejte ho k ostatním surovinám a zpracujte v hladké těsto. Posypte trochu moukou a nechte 40 minut kynout pod utěrkou.
Mezitím si nachystejte náplň. Rozpusťte v rendlíku máslo. V misce smíchejte s cukr se skořicí. Těsto po vykynutí zpracujte rukama a vyválejte na obdélník široký asi 50 cm, potřete ho v celé ploše máslem a bohatě posypte skořicovým cukrem. Zatočte těsto do pevné rolády a krájejte asi 2 cm široké proužky. Sázejte do kulaté formy jeden vedle druhého.
Nechte ještě dokynout pod utěrkou asi 15 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte asi 10 minut. Po upečení můžete polévat rumovým máslem. Také můžete dozdobit perlovým cukrem nebo drcenými oříšky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.