Na 25 šneků:
Náplň:
Nejprve založte kvásek z mléka, droždí a cukru. Do velké mísy si připravte zbylé ingredience – mouku, sůl, kardamom. Když kvásek asi za 10 minut vzejde, přidejte ho k ostatním surovinám a zpracujte v hladké těsto. Posypte trochu moukou a nechte 40 minut kynout pod utěrkou.
Mezitím si nachystejte náplň. Rozpusťte máslo a smíchejte s cukrem a skořicí. Těsto po vykynutí zpracujte rukama, vyválejte na obdélník široký asi 50 cm a potřete ho v celé ploše náplní. Krájejte asi 2 cm široké proužky a smotejte do šneků. Sázejte na pekáček jednoho vedle druhého. Nechte znovu kynout pod utěrkou asi 30 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte asi 10 minut. Po upečení můžete navíc polévat rumovým máslem. Také můžete dozdobit perlovým cukrem nebo drcenými oříšky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.