Skořicoví šneci – kanelbullar

Skořice
69 Skořicoví šneci – kanelbullar

Ingredience

Na 25 šneků:

  • 25 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 75 g rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka ohřátého na 37 °C („na prst“)
  • 40 g cukru
  • 1 lžička mletého kardamomu

Náplň:

  • 25 g mleté cejlonské skořice
  • 75 g změklého másla
  • 40 g třtinového cukru

 

Postup

Nejprve založte kvásek z mléka, droždí a cukru. Do velké mísy si připravte zbylé ingredience – mouku, sůl, kardamom. Když kvásek asi za 10 minut vzejde, přidejte ho k ostatním surovinám a zpracujte v hladké těsto. Posypte trochu moukou a nechte 40 minut kynout pod utěrkou.

Mezitím si nachystejte náplň. Rozpusťte máslo a smíchejte s cukrem a skořicí. Těsto po vykynutí zpracujte rukama, vyválejte na obdélník široký asi 50 cm a potřete ho v celé ploše náplní. Krájejte asi 2 cm široké proužky a smotejte do šneků. Sázejte na pekáček jednoho vedle druhého. Nechte znovu kynout pod utěrkou asi 30 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte asi 10 minut. Po upečení můžete navíc polévat rumovým máslem. Také můžete dozdobit perlovým cukrem nebo drcenými oříšky.

 

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku