Na křehký korpus:
255 g hladké mouky na křehká těsta
113 g změklého másla
70 g cukru moučka
1 vejce
špetka soli
Na náplň:
500 g rebarbory
šťáva z 1 citronu
100 g krupicového cukru
Na krém:
300 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
50 g krupicového cukru
1 lžička semínek vanilky
2 lžíce kukuřičného škrobu
Vyzkoušejte recept na lahodný rebarborový koláč s vanilkovým krémem. Tento dokonalý dezert je skvělou kombinací rebarbory a lahodného vanilkového krému, který vám zaručeně rozproudí chuťové buňky.
Začínáme korpusem. Připravte si křehké těsto, nejlépe v robotu, abyste máslo zbytečně vlastníma rukama nezahřívali.
Do robota dejte pokrájené změklé máslo a po jednom přidávejte vejce. Pak také postupně zbylé ingredience, utvořte hladké těsto a bochánek zabalte do fólie nebo voskovaného ubrousku. Dejte ho na 30 minut chladit do lednice.
Rebarboru nakrájejte na obdélníky a dejte povařit do sladké vody s citronovou šťávou. Podle tvrdosti ji vařte asi 5 minut. Ne úplně doměkka, ale aby se s ní lépe pracovalo. Poté sceďte a dejte stranou.
Nyní si uvaříme pudinkový vanilkový krém. Do tlustostěnného hrnce dejte menší rendlík a připravte si vodní lázeň. Nalijte smetanu s cukrem a semínky vanilky, prošlehejte metličkou a pomalu zahřívejte. Přidejte všechny žloutky a připravte si hladký krém. Nakonec postupně přidejte a provařte škrob, aby se zcela rozpustil.
Zahřejte troubu na 170 °C. Těsto vyválejte na placku a pak vložte do formy. Následně je postupně prsty upravte tak, aby lehce přesahovalo okraje. Posypte fazolemi a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Pak opatrně odstraňte fazole a nalijte vychladlý pudink. Na něj poskládejte rebarboru.
Pečte asi dalších 10 minut. A je hotovo. Nechte zcela vychladnout a poté servírujte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.