Křehký rebarborový koláč s vanilkovým krémem

Léto Rebarbora
157 Křehký rebarborový koláč s vanilkovým krémem

Ingredience

Na křehký korpus:

255 g hladké mouky na křehká těsta

113 g změklého másla

70 g cukru moučka

1 vejce

špetka soli

Na náplň:

500 g rebarbory

šťáva z 1 citronu

100 g krupicového cukru

 Na krém:

300 ml smetany ke šlehání

3 žloutky

50 g krupicového cukru

1 lžička semínek vanilky

2 lžíce kukuřičného škrobu

Použitá mouka

BIO alternativa

Vyzkoušejte recept na lahodný rebarborový koláč s vanilkovým krémem. Tento dokonalý dezert je skvělou kombinací rebarbory a lahodného vanilkového krému, který vám zaručeně rozproudí chuťové buňky.

Postup

Začínáme korpusem. Připravte si křehké těsto, nejlépe v robotu, abyste máslo zbytečně vlastníma rukama nezahřívali.

Do robota dejte pokrájené změklé máslo a po jednom přidávejte vejce. Pak také postupně zbylé ingredience, utvořte hladké těsto a bochánek zabalte do fólie nebo voskovaného ubrousku. Dejte ho na 30 minut chladit do lednice.

Rebarboru nakrájejte na obdélníky a dejte povařit do sladké vody s citronovou šťávou. Podle tvrdosti ji vařte asi 5 minut. Ne úplně doměkka, ale aby se s ní lépe pracovalo. Poté sceďte a dejte stranou.

Nyní si uvaříme pudinkový vanilkový krém. Do tlustostěnného hrnce dejte menší rendlík a připravte si vodní lázeň. Nalijte smetanu s cukrem a semínky vanilky, prošlehejte metličkou a pomalu zahřívejte. Přidejte všechny žloutky a připravte si hladký krém. Nakonec postupně přidejte a provařte škrob, aby se zcela rozpustil.

Zahřejte troubu na 170 °C. Těsto vyválejte na placku a pak vložte do formy. Následně je postupně prsty upravte tak, aby lehce přesahovalo okraje. Posypte fazolemi a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Pak opatrně odstraňte fazole a nalijte vychladlý pudink. Na něj poskládejte rebarboru.

Pečte asi dalších 10 minut. A je hotovo. Nechte zcela vychladnout a poté servírujte.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.