Rebarborový koláč s borůvkami

Borůvky Rebarbora
70 Rebarborový koláč s borůvkami

Ingredience

INGREDIENCE (28 cm forma):

 

Na těsto:

  •      220 g hladké mouky na křehké pečivo
  •      120 g másla
  •      80 g moučkového cukru
  •      1 vanilkový cukr
  •      1 vejce
  •      Špetka skořice

 

Na náplň:

  •      2 balení tvarohu ve vaničce
  •      2 žloutky
  •      40 g moučkového cukru
  •      1 vanilkový cukr
  •      2 lžíce rumu

 

Ovoce:

  •      3 stonky rebarbory
  •      2 hrnky borůvek

Postup

Rukami nebo v robotu vypracujte z uvedených ingrediencí hladké těsto.

Těsto zabalte do folie a na 1 hodinu uložte do lednice. Poté ho rozválejte na tenkou placku a vyložte s ním koláčovou formu.

Dno těsta propíchejte vidličkou a vložte asi na 10 min do trouby předehřáté na 180 °C.

Tvaroh smíchejte s oběma cukry, rumem  a žloutky. Rovnoměrně ho rozprostřete na předpečený korpus.

Přidejte oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru a také borůvky.

Pečte na 180 °C asi 40-50 minut, nebo dokud koláč nebude hotový. Střed nebude ani po upečení úplně pevný – pevným se stane až po vychladnutí.

 

Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku