Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou

Léto Rebarbora

Ingredience

  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 70 g třtinového cukru
  • 70 g rozpuštěného mléka
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 pruty zralé rebarbory

Na drobenku:

  • 75 g másla
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g třtinového cukru

 

Postup

Koláč z rebarbory překvapí svou skvělou, lehce navinulou chutí, šťavnatostí rebarbory a chutnou křupavou drobenkou s mandlemi. Není kynutý a zvládnete ho nachystat hodinu před příchodem návštěvy.

Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začněte zahřívat troubu na 175 °C.

V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí míchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat. Také si připravte drobenku klasickým způsobem. Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 × 30 cm, tedy bez vymazávání). Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou. Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku