Na drobenku:
Koláč z rebarbory překvapí svou skvělou, lehce navinulou chutí, šťavnatostí rebarbory a chutnou křupavou drobenkou s mandlemi. Není kynutý a zvládnete ho nachystat hodinu před příchodem návštěvy.
Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začněte zahřívat troubu na 175 °C.
V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí míchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat. Také si připravte drobenku klasickým způsobem. Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 × 30 cm, tedy bez vymazávání). Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou. Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.