Rebarboru oloupejte po celé její délce, nakrájejte na 2 cm silné plátky a vložte do středně velkého hrnce. Přidejte šťávu z pomeranče, cukr a celý svitek skořice. Vanilkový lusk rozřízněte po délce, dřeň z něj vyškrabte nožem a přidejte do hrnce. Hmotu poduste pod pokličkou, než bude cukr rozpuštěný (cca 5-8 minut) a odstavte.
Připravte si drobenku. V misce smíchejte mouku, cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici a máslo. Prsty vytvořte z hmoty drobenku a na závěr do ní přidejte mandle.
Směs z hrnce přesuňte do zapékací formy, vyjměte skořicový svitek a rovnoměrně zasypte drobenkou. Pečte 30 minut na 180°C nebo do té doby, než bude krusta krásně zlatavá.
Hotový crumble můžete servírovat teplý, studený nebo se zmrzlinou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.