Rebarborový crumble

Rebarbora
523 Rebarborový crumble

Ingredience

Na náplň:

  • 1 kg čerstvé rebarbory
  • 150 g krupicového cukru
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 svitek skořice

 

Na drobenku:

  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 60 g krupicového cukru
  • 30 g másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • kůra z 1 pomeranče
  • 40 g mandlí

Použitá mouka

Postup

Rebarboru oloupejte po celé její délce, nakrájejte na 2 cm silné plátky a vložte do středně velkého hrnce. Přidejte šťávu z pomeranče, cukr a celý svitek skořice. Vanilkový lusk rozřízněte po délce, dřeň z něj vyškrabte nožem a přidejte do hrnce. Hmotu poduste pod pokličkou, než bude cukr rozpuštěný (cca 5-8 minut) a odstavte.

Připravte si drobenku. V misce smíchejte mouku, cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici a máslo. Prsty vytvořte z hmoty drobenku a na závěr do ní přidejte mandle.

Směs z hrnce přesuňte do zapékací formy, vyjměte skořicový svitek a rovnoměrně zasypte drobenkou. Pečte 30 minut na 180°C nebo do té doby, než bude krusta krásně zlatavá.

Hotový crumble můžete servírovat teplý, studený nebo se zmrzlinou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.