Jarní quiche s brokolicí

Brokolice Quiche
132 Jarní quiche s brokolicí

Ingredience

280 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + mouka na poprášení

140 g másla na kousky

½ lžičky soli

8 lžic vody

 

Na náplň:

1 cibule nebo šalotka na měsíčky

spařená brokolice nasekaná na menší kousky

1 balení modrého sýra typu niva

1 balení tvarohu

100 ml smetany na vaření

3 vejce

Použitá mouka

Postup

Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut vychladnout do lednice.

Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.

Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopékejte. Vyndejte z trouby a nalijte připravenou náplň.

Náplň:

Na oleji opečte cibulku, česnek a spařenou brokolici. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte. Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu.

Na směs rozdrobte nivu a trochu vmáčkněte, pokud někde vyčnívá hodně nad hladinu, ozdobte například tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180 °C asi 25 minut, než se náplň zpevní.

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.