Houbový quiche

Léto
636 Houbový quiche

Ingredience

Na těsto:

  • 280 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + mouka na poprášení
  • 140 g másla na kousky
  • ½ lžičky soli
  • 8 lžic vody

 

Na náplň:

  • 3 vejce
  • 1 polotučný tvaroh
  • 150 ml smetany
  • 400 g čerstvých krájených hub
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červenou cibuli
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 větvičky tymiánu
  • sůl, pepř

Použitá mouka

Postup

Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto, které dejte do lednice na 30 minut vychladnout.

Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.

Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nalijte připravenou náplň.

Náplň

Na pánvi opečte slaninu s česnekem, cibulí a houbami. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte.

Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu, ozdobte tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180°C asi 25 min než se náplň zpevní.

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.