Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto, které dejte do lednice na 30 minut vychladnout.
Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.
Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nalijte připravenou náplň.
Na pánvi opečte slaninu s česnekem, cibulí a houbami. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte.
Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu, ozdobte tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180°C asi 25 min než se náplň zpevní.
Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.