Jako první připravte korpus. V jedné nádobě smíchejte suché ingredience a v jiné vyšlehejte ty tekuté.
Smíchejte obě části v hladké těsto a to nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový.
Než se upeče korpus, připravte krém. Smíchejte pudinkový prášek s mlékem a cukrem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte co nejvíce zhoustnout.
Hustý pudink odstavte, zakryjte potravinovou folií (aby se přímo dotýkala pudinku) a nechte vychladnout.
Až vychladne pudink, vyšlehejte máslo do světlé pěny a postupně do něj zašleheje i pudink.
Upečený a vychladlý korpus vyjměte z formy a tu umyjte a usušte. Poté do ní korpus vraťťe a navrstvěte na něj krém. Do krému poklaďte pokrájené jahody.
Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu dle návodu. Oslaďte ji cukrem podle vlastní chuti. Až bude želatina chladná a začne pomalu tuhnout, nalijte ji na dort.
Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina úplně zatuhne.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.