Jahodový dort s želatinou

Jahody Léto
204 Jahodový dort s želatinou

Ingredience

Ingredience na korpus:

  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 1 hrnek dortové mouky
  • ½ kypřícího prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • Kůra z ½ citronu
  • 2 vejce
  • ½ hrnku mléka

Ingredience na krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 hrnek mléka
  • ½ změklého másla (cca 125 g)
  • 4 lžíce cukru

Další ingredience:

  • 1 balení červené dortové želatiny
  • cukr
  • voda
  • jahody

POSTUP:

Jako první připravte korpus. V jedné nádobě smíchejte suché ingredience a v jiné vyšlehejte ty tekuté.

Smíchejte obě části v hladké těsto a to nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový.

Než se upeče korpus, připravte krém. Smíchejte pudinkový prášek s mlékem a cukrem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte co nejvíce zhoustnout.

Hustý pudink odstavte, zakryjte potravinovou folií (aby se přímo dotýkala pudinku) a nechte vychladnout.

Až vychladne pudink, vyšlehejte máslo do světlé pěny a postupně do něj zašleheje i pudink.

Upečený a vychladlý korpus vyjměte z formy a tu umyjte a usušte. Poté do ní korpus vraťťe a navrstvěte na něj krém. Do krému poklaďte pokrájené jahody.

Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu dle návodu. Oslaďte ji cukrem podle vlastní chuti. Až bude želatina chladná a začne pomalu tuhnout, nalijte ji na dort.

Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina úplně zatuhne.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku