Jahodový želé dort s tvarohem

Jahody

Ingredience

Piškotový korpus:

  • 100 g hladké mouky Babiččina volba
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce horké vody
  • špetka soli

Tvarohová náplň:

  • 400 g tvarohu
  • 200 g smetany na šlehání (30 %)
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 želatina na ztužení krému
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce vody

Želé a jahody:

  • 400 g čerstvých jahod
  • 250 ml vody (nebo ovocné šťávy)
  • 3 lžíce cukru
  • 1 želé na dort (červené nebo čiré)

Postup

1) Vejce s cukrem a špetkou soli dejte do mísy. Šlehejte v robotu nebo tyčovým mixérem metlou asi 8 minut, dokud směs pěkně nezesvětlá a nenabyde na objemu. Přidejte horkou vodu a dále zašlehejte. Úplně na konec postupně na několikrát vmíchejte mouku.

2) Připravenou směs vlijte do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte si 20 až 25 minut.

3) Tvaroh utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Obojí pak promíchejte v míse.

4) Želatinu nechte nabobtnat s trochou vody. Zahřejte a nechte rozpustit. Přidejte část tvarohové směsi a rozmíchejte. Celé pak vmíchejte do zbylé tvarohové směsi.

5) Dortové želé rozmíchejte s cukrem v rendlíku. Přidejte vodu, přiveďte k varu a povařte asi 1 minutu. Odstavte a nechte vychladnout.

6) Upečený korpus vyndejte z formy. Dejte na talíř nebo na podnos a zavřete do čisté formy. Naneste tvarohovou náplň a srovnejte ji, aby měla rovný povrch. Jako další vrstvu použijte očištěné jahody a ve finále vše zalijte vrstvou želé. Sestavený dort pak už jen nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním opatrně sundejte formu a můžete podávat.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku