Vejce s cukrem a špetkou soli dejte do mísy. Šlehejte v robotu nebo tyčovým mixérem metlou asi 8 minut, dokud směs pěkně nezesvětlá a nenabyde na objemu. Přidejte horkou vodu a dále zašlehejte. Úplně na konec postupně na několikrát vmíchejte mouku.
Připravenou směs vlijte do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte si 20 až 25 minut.
Tvaroh utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Obojí pak promíchejte v míse.
Želatinu nechte nabobtnat s trochou vody. Zahřejte a nechte rozpustit. Přidejte část tvarohové směsi a rozmíchejte. Celé pak vmíchejte do zbylé tvarohové směsi.
Dortové želé rozmíchejte s cukrem v rendlíku. Přidejte vodu, přiveďte k varu a povařte asi 1 minutu. Odstavte a nechte vychladnout.
Upečený korpus vyndejte z formy. Dejte na talíř nebo na podnos a zavřete do čisté formy. Naneste tvarohovou náplň a srovnejte ji, aby měla rovný povrch. Jako další vrstvu použijte očištěné jahody a ve finále vše zalijte vrstvou želé. Sestavený dort pak už jen nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním opatrně sundejte formu a můžete podávat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.