Lehký dort s čerstvými banány

Banán
68 Lehký dort s čerstvými banány

Ingredience

INGREDIENCE (forma 28 cm):

 

Korpus:

  •      400 g hladké dortové mouky
  •      5 vajec
  •      130 g rozpuštěného másla
  •      200 ml mléka
  •      1 balení kypřícího prášku
  •      Špetka soli
  •      Kůra z 1 citronu

 

Krém:

  •      300 g mascarpone
  •      250 g 33% smetany
  •      Moučkový cukr

 

Další suroviny:

  •      Banány
  •      Kokos
  •      Kondenzované mléko

Postup

Jako první připravte korpus. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a poté ručně vmíchejte postupně všechny zbylé ingredience.

Těsto nalijte do vymazané formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 45 minut (nebo dokud není povrch zlatavý a korpus propečený – to můžete vyzkoušet pomocí špejle).

Po upečení nechte korpus zcela vychladnout a připravte krém. Vyšlehejte mascarpone se šlehačkou do tuha a vzniklý krém oslaďte podle vlastní chuti. Doporučujeme sladit spíše méně.

Vychladlý korpus 2x prokrojte a každou vrstvu potřete kondenzovaným mlékem a krémem. Než dort sestavíte, proložte jednotlivé vrstvy také kolečky banánů a kokosem.

Na vrch sestaveného dortu natřete další krém, přidejte na plátky nakrájené banány a opět vše posypte kokosem. Dort ihned podávejte.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku