na 1 větší plech
V hluboké míse zpracujte těsto na focacciu. Mouku smíchejte s vlažnou vodou, droždím a solí – zatím bez oleje – a zpracujte vařečkou těsto. Postup si můžete usnadnit použitím hnětače, těsto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby bylo droždí plně zapracované a těsto nadýchané.
Těsto nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 30–60minut, dokud nenakyne. Poté ho ručně zpracujte, pomozte si i olivovým olejem. Vytvarujte placku ve tvaru obdélníku, vysokou asi 1–1,5 cm. Prsty udělejte důlky a posypte čerstvými snítkami rozmarýnu. Přidat můžete také černé olivy, sušená rajčata nebo bylinkovou sůl.
Pečte při 200 °C na pečicím papíře zhruba 10–12 minut do zezlátnutí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.