Italská tradiční focaccia

69 Italská tradiční focaccia

Ingredience

na 1 větší plech

  • 500 g hladké pizza mouky
  • 0,4 dcl vlažné vody
  • 1 pl sušeného droždí
  • sůl
  • 5 cl olivového oleje extra virgin
  • 3 větvičky rozmarýnu

POSTUP

V hluboké míse zpracujte těsto na focacciu. Mouku smíchejte s vlažnou vodou, droždím a solí – zatím bez oleje – a zpracujte vařečkou těsto. Postup si můžete usnadnit použitím hnětače, těsto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby bylo droždí plně zapracované a těsto nadýchané.

Těsto nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 30–60minut, dokud nenakyne. Poté ho ručně zpracujte, pomozte si i olivovým olejem. Vytvarujte placku ve tvaru obdélníku, vysokou asi 1–1,5 cm. Prsty udělejte důlky a posypte čerstvými snítkami rozmarýnu. Přidat můžete také černé olivy, sušená rajčata nebo bylinkovou sůl. 

Pečte při 200 °C na pečicím papíře zhruba 10–12 minut do zezlátnutí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku