(na 1 pizzu asi 2 porce)
těsto:
náplň:
Všechny suroviny na těsto vložte do hluboké mísy a ručně nebo hnětačem zapracujte v hladké, nelepivé těsto. Nechte deset minut odpočívat, těsto pak buď hned použijte, nebo ho můžete nechat přes noc v lednici (těsto je vhodné i ke zmražení, můžete jej tak mít nachystané i pro příští pečení).
Začnete zahřívat troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku a připravte na plech s pečicím papírem, placku válejte do přibližného kruhu, případně ji lehce ořízněte.
Smíchejte crème fraîche (asi třetinu kelímku) a lžíci smetany plus podle chuti 2 až 4 rozmačkané ančovičky (ančovičky jsou slané, proto už není potřeba smetanu jinak dochucovat) a potřete tím těsto po celé ploše. Pak už jen posypte rovnoměrně všemi ostatními surovinami –je jen na vás, kolik čeho si na pizzu dáte, unese celkem dost náplně. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 10minut, krájejte rádýlkem a podávejte na prkénku.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.