Alsaská pizza s tyrolskou šunkou

503 Alsaská pizza s tyrolskou šunkou

Ingredience

(na 1 pizzu asi 2 porce)

těsto:

  • 100 g hladké pizza mouky
  • 100 g vlažné vody
  • 5 g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • lžička olivového oleje

náplň:

  • 4 lžíce crème fraîche
  • 2 lžíce smetany
  • 6 filátek kvalitních ančoviček
  • 1 malá červená cibule
  • 4 plátky kvalitní tyrolské šunky
  • 50 g vyzrálého čedaru nebo goudy

Použitá mouka

Postup

Všechny suroviny na těsto vložte do hluboké mísy a ručně nebo hnětačem zapracujte v hladké, nelepivé těsto. Nechte deset minut odpočívat, těsto pak buď hned použijte, nebo ho můžete nechat přes noc v lednici (těsto je vhodné i ke zmražení, můžete jej tak mít nachystané i pro příští pečení).

Začnete zahřívat troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku a připravte na plech s pečicím papírem, placku válejte do přibližného kruhu, případně ji lehce ořízněte.

Smíchejte crème fraîche (asi třetinu kelímku) a lžíci smetany plus podle chuti 2 až 4 rozmačkané ančovičky (ančovičky jsou slané, proto už není potřeba smetanu jinak dochucovat) a potřete tím těsto po celé ploše. Pak už jen posypte rovnoměrně všemi ostatními surovinami –je jen na vás, kolik čeho si na pizzu dáte, unese celkem dost náplně. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 10minut, krájejte rádýlkem a podávejte na prkénku.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.