Špaldové grissini s bazalkou

85 Špaldové grissini s bazalkou

Ingredience

Ingredience (na 2 plechy):

  • 200 g špaldové mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 160 ml vlažné vody
  • Hrst čerstvé bazalky

 

Postup

Do mísy nasypte mouku, sůl, cukr i droždí a vše promíchejte.

Přidejte nadrobno nasekanou bazalku,  olej a vodu.

Vypracujte hladké těsto a z něj válejte tenké tyčinky.

Tyčinky klaďte na pečicím papírem vyložený plech a poté ihned pečte.

Pečte na 200 °C asi 10 minut nebo dozlatova.

 

TIP: Podávejte s dipem ze zakysané smetany, se sýrovou omáčkou, s rozmačkaným avokádem nebo jen s olivovým olejem a sušenou šunkou.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku