České kynuté langoše

76 České kynuté langoše

Ingredience

(na 4 porce – asi 6 menších langošů)

Na těsto:

  • 400 g hladké pizza mouky
  • 1 čl soli
  • 1 čl jedlé sody
  • 20 g droždí (nebo 5 g žitného rozkvasu)
  • 200 ml vlažného plnotučného mléka
  • 50 g selského jogurtu
  • 2 pl řepkového oleje
  • 1 vejce

k dokončení:

  • slunečnicový olej na smažení
  • gouda k nastrouhání
  • kečup
  • česnek v oleji nebo utřený česnek se solí a olivovým olejem (k natírání)

Postup

Ze všech surovin zpracujte těsto v robotu. Nechte 10–15 minut odstát, těsto získá na objemu a začne tvořit bubliny.

Připravte si hlubší pánev a rozehřejte v ní slunečnicový olej vhodný ke smažení. Olej nepřepalujte, hlídejte jeho teplotu a podle potřeby ji na sporáku upravujte. Mokrýma nebo lehce poolejovanýma rukama tvořte co nejtenčí placky – toto těsto přirozeně zvětší svůj objem při smažení, tak ať nejsou placky příliš tlusté.

Smažte jednotlivě 2 minuty z každé strany dozlatova. Dokončete česnekovým olejem, kečupem a strouhaným sýrem. Podávejte vždy hned po usmažení. Těsto vydrží v lednici i 24 hodin, a můžete ho tak použít i později a podávat langoše vždy čerstvé.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku