Hrkhrk buchta

Buchta
129 Hrkhrk buchta

Ingredience

Na těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

0,5 prášku do pečiva

1 hrnek krupicového cukru

0,75 hrnku mléka

0,75 hrnku oleje

2 vejce

 

Na pudinkovou vrstvu:

1 smetana ke šlehání

1 ztužovač

1 pudink bez vaření

2 mandarinkové kompoty včetně šťávy

+ papír na pečení

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 170 °C.

Do mísy robotu dejte veškeré suroviny na těsto a nechte zpracovat. Mezitím si plech s vyšším okrajem nebo pekáček vyložte pečicím papírem. Těsto stáhnete do formy nejlépe stěrkou.

Pečte ve vyhřáté troubě 25 minut.

Suroviny na pudinkovou vrstvu, včetně kompotu se šťávou, dejte do velké zavařovací sklenice nebo dobře uzavřené krabičky s víkem. A začněte „hrkat“, tedy třesením poctivě promíchejte všechny složky, až pudink téměř ztuhne.

Poté pudinkovou vrstvu rozetřete na buchtu. Přetáhněte fólií nebo alobalem a nechte do druhého dne vrstvy propojit a dezert zatuhnout. Podávejte zdobené čokoládou nebo čerstvou bylinkou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.