Pomerančová buchta

Vánoce
552 Pomerančová buchta

Ingredience

  •      2 hrnky dortové mouky
  •      2 hrnky špaldové hladké mouky
  •      2 hrnky cukru
  •      1 lžička kypřícího prášku
  •      1 lžička jedlé sody
  •      Špetka soli
  •      2 vejce
  •      1 hrnek mléka
  •      1 hrnek podmáslí
  •      1 hrnek rozpuštěného másla
  •      1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  •      5 lžic rumu
  •      Snítka rozmarýnu
  •      1 pomeranč na ozdobení

Použitá mouka

Postup

Než budete připravovat těsto, nachystejte si rozmarýnové máslo – máslo vložte spolu s rozmarýnem do rendlíku a nechte ho pomalu rozpustit.

Ještě několik minut máslo zahřívejte, aby do něj rozmarýn pustil svoji vůni a poté odstavte, nechte vychladnout a vyjměte rozmarýn.

Smíchejte všechny sypké suroviny dohromady a v jiné nádobě vyšlehejte ty tekuté, včetně másla.

Spojte obě části těsta dohromady.

Nakrájejte pomeranč na plátky a ty naskládejte na dno formy na biskupský chlebíček (formu předem vyložte pečicím papírem).

Pomeranče zalijte těstem a vše vložte do trouby.

Pečte na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud není buchta hotová.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.