Honzovy buchty

Buchta Mák Povidla Tvaroh
249 Honzovy buchty

Ingredience

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 50 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 150 ml mléka
  • 40 g třtinového cukru
  • 22 g čerstvého droždí (asi polovina kostky)
  • 1 lžíce citronové kůry
  • špetka soli
  • povidla, maková nebo tvarohová náplň

Rumové máslo:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu

 

  • Příprava: 15 minut
  • Kynutí: 75 minut
  • Pečení: 25 minut

Použitá mouka

Postup

Nasypte do mísy mouku a v důlku připravte kvásek. Do důlku nalijte vlažné mléko, nadrobte droždí a přidejte cukr. Nechte v teple 10–15 minut odpočívat. Do mísy nebo robotu přidejte veškeré zbylé suroviny a zpracujte hladké nelepivé pružné těsto. Právě tyto vlastnosti podporuje hladká mouka na kynutá těsta. Nechte pod utěrkou v teple 60 minut kynout.

Vykynuté těsto lehce zpracujte rukou a rozdělte si na váhu asi 50g kousky. Těsto vyjde na 15 menších buchet. Těsto naplňte asi 2 lžičkami náplně a pevně smotejte. Mezi jednotlivé buchty nakapejte trochu rozpuštěného másla. Nechte pod utěrkou před pečením ještě 15 minut dokynout. Poté pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Po upečení buchty polévejte rozpuštěným rumovým máslem a nechte je tekutinu nasáknout. Poté nechte zcela. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.