Maková náplň:
Rumové máslo:
Začneme kváskem. Do vlažného mléka nadrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte v teple 15 minut odpočívat. Mezitím si v míse nebo robotu připravte mouku se špetkou soli, zbytek cukru a promíchejte.
Do této směsi vlijte vzešlý kvásek, dále přidejte žloutky, měkké máslo nakrájené na kostičky a zbývající ingredience na těsto. Ručně nebo v robotu hákem zpracujte hladké, nelepivé, ale pružné těsto. Právě tyto vlastnosti podporuje hladká mouka na kynutá těsta. Nechte pod utěrkou v teple 60 minut kynout.
Nyní je čas na přípravu náplně. V rendlíku pomalu zahřívejte mléko s povidly. Oslaďte a přidejte mák a koření, nechte zhoustnout a nakonec zahustěte perníkem. Nechte před plněním vychladnout.
Vykynuté těsto lehce zpracujte rukou a rozdělte si na váhu asi 50g kousky. Těsto vyjde na 12–14 buchet. Těsto vždy lehce vyválejte válečkem, naplňte asi 2 lžičkami náplně a pevně smotejte. Mezi jednotlivé buchty nakapejte trochu rozpuštěného másla. Nechte pod utěrkou před pečením ještě 15 minut dokynout. Poté pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.