Hamburgerové bulky

Léto
114 Hamburgerové bulky

Ingrediencie:

Na 6 ks

Kvásek:

150 ml vlažného mléka

1 PL cukru

½ kostky droždí

Těsto:

250 g hladké mouky na kynutá těsta

2 žloutek

1 vejce

80 ml oleje

špetka soli

Dokončení:

rozšlehané vejce s trochou mléka

mák, sezam nebo kmín

 

Použitá mouka

Postup:

Lžičkou vymíchejte v misce suroviny na kvásek a nechte vzejít. Pokud droždí nevzejde, připravte si kvásek nový.

Suroviny na těsto a kvásek dejte do kuchyňského robota a nástavcem hák nechte zpracovat hladké, pružné těsto. Trvá to asi 5–7 minut.

Dejte kynout pod utěrku asi na hodinu.

Posypte pracovní plochu moukou a těsto na ní rozdělte na 6 stejně velkých kousků. Kontrolujte váhou, kynuté těsto často klame.

Bochánek nejlépe uhladíte tak, že okraje strkáte dospod, aby byl vršek bulky hladký a nepraskal.

Bulky skládejte na plech s odstupy, ještě při pečení nakynou. Znovu je nechte pod utěrkou ještě 10 minut dokynout. Rozehřejte troubu na 180 °C.

Před pečením potřete vejcem s mlékem a posypte podle sebe sezamem nebo mákem. Pečte asi 15 minut do zezlátnutí. Rozkrajujte je až zcela vychladlé.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.