Odvažte půl kg mouky, přilijte 280 ml vlažné vody, olivový olej, sušené droždí a jedno vejce. Druhé vejce rozšleháme, půlku nalijeme do těsta a druhou si schováme později na potření bulek. Přidáme ještě 3 lžičky soli a 2 lžičky cukru a vše důkladně uhněteme, aby bylo hladké a propracované. A na teplém místě ho necháme vykynout.
Po hodině nakynuté těsto přesuneme na pomoučněný vál. Rozdělíme jej na 9 bulek (cca po 100 g), opět těsto zpracujeme a vyválíme z něj bulky. Ty vložíme na plech a necháme pod vlhkou utěrkou ještě tak 20 minut kynout.
Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Bulky potřeme zbytkem vajíčka a posypeme sezamem nebo hrubou solí a dáme péct cca na 15 minut. Ale řiďte se barvou.
Hotové bulky přiklopíme vlhkou utěrkou. Kůrka nebude pak až moc tvrdá a bude krásně vláčná.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.