Bulky na burgery

561 Bulky na burgery

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 a 1/2 panáku olivového oleje
  • 1 pytlíček sušeného droždí na půl kg mouky
  • 2 vejce
  • 3-4 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru krupice
  • hrubá sůl, sezamová semínka, … na ozdobu

Použitá mouka

Postup

Odvažte půl kg mouky, přilijte 280 ml vlažné vody, olivový olej, sušené droždí a jedno vejce. Druhé vejce rozšleháme, půlku nalijeme do těsta a druhou si schováme později na potření bulek. Přidáme ještě 3 lžičky soli a 2 lžičky cukru a vše důkladně uhněteme, aby bylo hladké a propracované. A na teplém místě ho necháme vykynout.

Po hodině nakynuté těsto přesuneme na pomoučněný vál. Rozdělíme jej na 9 bulek (cca po 100 g), opět těsto zpracujeme a vyválíme z něj bulky. Ty vložíme na plech a necháme pod vlhkou utěrkou ještě tak 20 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Bulky potřeme zbytkem vajíčka a posypeme sezamem nebo hrubou solí a dáme péct cca na 15 minut. Ale řiďte se barvou.

Hotové bulky přiklopíme vlhkou utěrkou. Kůrka nebude pak až moc tvrdá a bude krásně vláčná.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.