Halloweenské cupcakes

Ingredience

na 12 cupcaků:

Základ – muffiny:

  • 2 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 60 g zchladlého rozpuštěného másla
  • 1 citron
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru s vanilkou
  • přírodní potravinářská barva oranžová

Pavučiny:

  • 1 tabulka hořké čokolády

 

  • Dále budete potřebovat – zdobicí sáček s hvězdicovou špičkou, zdobicí sáček na polevu, košíčky na muffiny, pečicí papír

Postup

Připravte si formu na muffiny a vyskládejte do ní papírové košíčky. Předehřejte troubu na 170 °C. Prošlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Postupně přidávejte mléko, zchladlé máslo a citronovou kůru a zašlehejte do hladkého krému. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva a po lžicích celou směs přisypávejte do těsta.

Košíčky plňte ze dvou třetin a snažte se mít všude stejné množství těsta. Pečte je pomalu uprostřed trouby zhruba 22–25 min. Po upečení nechte muffiny zcela vychladnout.

Na zdobení si nachystejte pavučinky. Stačí nalámat hořkou čokoládu do sáčku a nechat rozpustit ve vodní lázni. Poté ustřihněte sáčku špičku a kreslete na pečicí papír různé pavučinky. Pro dokonalé zatuhnutí vložte i s pečicím papírem do mrazáku.

Nyní připravte krém: vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem a postupně přidávejte mascarpone. Až dohladka vyšlehaný krém dobarvujte práškovou nebo tekutou potravinářskou barvou do sytě oranžové. Zdobte sáčkem s širokou hvězdicovou špičkou a dokončete pavučinkami.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku