Halloweenské dýňové sušenky

Dýně
66 Halloweenské dýňové sušenky

INGREDIENCE

  • 140 g pyré z dýně hokkaido
  • 1 vejce
  • 200 g mouky hladké špaldové
  • 50–70 g třtinového cukru nebo medu
  • 30 g mletých ořechů (lze vynechat a nahradit moukou)
  • 100 g změklého másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • kůra z citronu, případně trocha šťávy

POSTUP

Připravte si pyré z dýně. Hokkaido očistěte, loupat většinou není potřeba (záleží na slupce), a vyjměte semínka. Pokrájejte dýni na větší kostky a dejte péct při 180° přibližně 30 minut. Rozmixujte na hladké pyré.

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto. Můžete rukama nebo hákem v robotu. Hladké nelepivé těsto – pokud lepí, přidejte ještě trochu mouky – uložte ve fólii do lednice na 2–12 hodin.

Odleželé těsto vyválejte asi na tloušťku 0,5 cm. Vykrajujte různé tvary, my jsme vybrali tematicky dýně a netopýra.

Troubu předehřejte na 170 °C. Rozložte sušenky na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 12 minut. Sušenky nesmějí zhnědnout, jinak se budou drolit a lámat.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku