Připravte si pyré z dýně. Hokkaido očistěte, loupat většinou není potřeba (záleží na slupce), a vyjměte semínka. Pokrájejte dýni na větší kostky a dejte péct při 180° přibližně 30 minut. Rozmixujte na hladké pyré.
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto. Můžete rukama nebo hákem v robotu. Hladké nelepivé těsto – pokud lepí, přidejte ještě trochu mouky – uložte ve fólii do lednice na 2–12 hodin.
Odleželé těsto vyválejte asi na tloušťku 0,5 cm. Vykrajujte různé tvary, my jsme vybrali tematicky dýně a netopýra.
Troubu předehřejte na 170 °C. Rozložte sušenky na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 12 minut. Sušenky nesmějí zhnědnout, jinak se budou drolit a lámat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.