na 24 kousků:
Zdobení:
Dále potřebujete – zdobicí sáček
Příprava těsta je celkem rychlá. Začněte tím, že necháte nahřívat troubu na 180 °C. Formu 20 × 20 cm nebo menší pekáček důkladně vyložte pečicím papírem, vymažte máslem nebo použijte nepřilnavé nádobí.
Vyšlehejte si dotuha všechny bílky a nechte je stranou. Na těsto vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké světlé pěny a pak pomalu, postupně – po jedné – přidejte a zašlehejte 5 lžic horké vody. Stranou si smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je zašlehávejte do žloutkové pěny; vždy zcela zapracujte a až potom přidejte další část. Když je těsto celé a jednotné, zapracujte do něj opatrně tuhý vyšlehaný sníh ze všech bílků.
Těsto stáhněte do formy a pečte 20 minut. Kontrolujte špejlí a v případě potřeby ještě dopečte. Nechte zcela vychladnout, než začnete krájet a zdobit.
Pro tvorbu mumií a Frankensteinů si celou buchtu rozkrájejte na čtverce nebo obdélníky, zkrátka tak, aby nevznikl odpad a měli jste přibližně stejně velké kousky.
Mumie – zdobte ze sáčku bílou polevou, doplňte cukrářskýma očima.
Frankenstein – zdobte zelenou polevou a rozpuštěnou čokoládou, nakonec dokončete cukrářskýma očima.
Polevu na zdobení si připravíte tak, že vyšleháte smetanu s cukrem v hladkou šlehačku a poté zapracujete mascarpone – to můžete také v robotu nebo ručně stěrkou. Vznikne hladký bílý krém. Pro dobarvení části krému použijte tekuté přírodní barvivo. Mumie zdobte sáčkem s ustřiženým koncem. Frankensteiny je lepší vždy polít polevou a rozetřít třeba štětcem nebo cukrářskou stěrkou. Po zatuhnutí si v sáčku rozpusťte hořkou čokoládu, ustřihněte špičku a zdobte podle fantazie – vlasy, uši, oči. Můžete vymyslet i další strašidla, je to ideální halloweenská aktivita i pro děti.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.