Halloweenská strašidla (mumie & Frankenstein)

Čokoláda Kakao
81 Halloweenská strašidla (mumie & Frankenstein)

Ingredience

na 24 kousků:

  • 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 6 PL polohrubé mouky
  • 5 PL moučkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátu
  • 3 PL kakaa holandského typu
  • 6 PL slunečnicového oleje vhodného na pečení

Zdobení:

  • 1 mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (33%)
  • 100 g moučkového cukru
  • přírodní barvivo – zelené
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • cukrářské oči

 

Dále potřebujete – zdobicí sáček

Postup

Příprava těsta je celkem rychlá. Začněte tím, že necháte nahřívat troubu na 180 °C. Formu 20 × 20 cm nebo menší pekáček důkladně vyložte pečicím papírem, vymažte máslem nebo použijte nepřilnavé nádobí.

Vyšlehejte si dotuha všechny bílky a nechte je stranou. Na těsto vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké světlé pěny a pak pomalu, postupně – po jedné – přidejte a zašlehejte 5 lžic horké vody. Stranou si smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je zašlehávejte do žloutkové pěny; vždy zcela zapracujte a až potom přidejte další část. Když je těsto celé a jednotné, zapracujte do něj opatrně tuhý vyšlehaný sníh ze všech bílků.

Těsto stáhněte do formy a pečte 20 minut. Kontrolujte špejlí a v případě potřeby ještě dopečte. Nechte zcela vychladnout, než začnete krájet a zdobit.

Pro tvorbu mumií a Frankensteinů si celou buchtu rozkrájejte na čtverce nebo obdélníky, zkrátka tak, aby nevznikl odpad a měli jste přibližně stejně velké kousky.

Mumie – zdobte ze sáčku bílou polevou, doplňte cukrářskýma očima.

Frankenstein – zdobte zelenou polevou a rozpuštěnou čokoládou, nakonec dokončete cukrářskýma očima.

Polevu na zdobení si připravíte tak, že vyšleháte smetanu s cukrem v hladkou šlehačku a poté zapracujete mascarpone – to můžete také v robotu nebo ručně stěrkou. Vznikne hladký bílý krém. Pro dobarvení části krému použijte tekuté přírodní barvivo. Mumie zdobte sáčkem s ustřiženým koncem. Frankensteiny je lepší vždy polít polevou a rozetřít třeba štětcem nebo cukrářskou stěrkou. Po zatuhnutí si v sáčku rozpusťte hořkou čokoládu, ustřihněte špičku a zdobte podle fantazie – vlasy, uši, oči. Můžete vymyslet i další strašidla, je to ideální halloweenská aktivita i pro děti.

 

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku