V robotu smíchej vodu, mouku, olej a rozdrobené droždí (použij nástavec typu hák). Míchej 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle.
Přidej sůl a míchej další 2 minuty rychle. Přidej nasekaný rozmarýn a míchej rychle 1 minutu.
Na vál posypaný moukou vyklop zamíchané těsto a pod čistou utěrkou nech 30-45 minut zrát než zdvojnásobí svůj objem.
Vyzrálé těsto rozválej na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájej proužky 0,5 cm silné. Proužky těsta přenes na plechy vyložené pečícím papírem a nech kynout 30 minut.
Troubu rozehřej na 180°C.
Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkej její stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vlož plechy s tyčinkami a peč 2 minuty. Stáhni teplotu na 160°C a peč 25 minut dozlatova. Dobu pečení přizpůsob své troubě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.