Grissini s rozmarýnem

154 Grissini s rozmarýnem

Ingredience

  • 350 ml studené vody
  • 500 g mouky Babiččina volba na kynuté těsto + na podsypání těsta
  • 80 g olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 10 g soli
  • 350 ml studené vody
  • 1 lžička lístků čerstvého rozmarýnu – nadrobno nasekaný (můžete použít i sušený)

Postup

V robotu smíchej vodu, mouku, olej a rozdrobené droždí (použij nástavec typu hák). Míchej 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle.

Přidej sůl a míchej další 2 minuty rychle. Přidej nasekaný rozmarýn a míchej rychle 1 minutu.

Na vál posypaný moukou vyklop zamíchané těsto a pod čistou utěrkou nech 30-45 minut zrát než zdvojnásobí svůj objem.

Vyzrálé těsto rozválej na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájej proužky 0,5 cm silné. Proužky těsta přenes na plechy vyložené pečícím papírem a nech kynout 30 minut.

Troubu rozehřej na 180°C.

Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkej její stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vlož plechy s tyčinkami a peč 2 minuty. Stáhni teplotu na 160°C a peč 25 minut dozlatova. Dobu pečení přizpůsob své troubě.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku