20g čerstvého droždí
1 lžička cukru
300 ml vody
600g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
1 lžička soli
3 lžíce olivového oleje
Droždí smíchejte v misce se lžičkou cukru a zalijte 50 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se solí a olivovým olejem a nakonec s kváskem. Přilévejte 250 ml teplé vody a vypracujte těsto. Těsto nechte ještě 30 minut kynout. Mezitím si připravte náplň.
Pasírovaná rajčata smíchejte s bazalkou, oreganem, osolte a opepřete čerstvě namletou solí a pepřem. Pro pikantnější variantu můžete přidat špetku chilli.
Z těsta vytvarujte tenké placky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pizzu potřete směsí až do krajů. Celou pizzu obložte tenkými plátky méně prorostlé slaniny. Na trošce másla krátce opečte na plátky nakrájené žampiony. Obložte jimi pizzu, do mezer naskládejte černé olivy překrojené na půl a polovinu cherry rajčátek. Navrch naskládejte větší plátky mozzarely.
Pizzu pečte v troubě předehřáté na 220°C po dobu asi 15 minut. Před podáváním posypejte polníčkem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.