Domácí mini pizza s polníčkem

Léto
160 Domácí mini pizza s polníčkem

Ingredience

20g čerstvého droždí

1 lžička cukru

300 ml vody

600g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto

1 lžička soli

3 lžíce olivového oleje

 

Na náplň:

  • 200 g pasírovaných rajčat
  • bazalka
  • oregano
  • polníček
  • pepř
  • sůl

Postup

Droždí smíchejte v misce se lžičkou cukru a zalijte 50 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se solí a olivovým olejem a nakonec s kváskem. Přilévejte 250 ml teplé vody a vypracujte těsto. Těsto nechte ještě 30 minut kynout. Mezitím si připravte náplň.

Pasírovaná rajčata smíchejte s bazalkou, oreganem, osolte a opepřete čerstvě namletou solí a pepřem. Pro pikantnější variantu můžete přidat špetku chilli.

Z těsta vytvarujte tenké placky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pizzu potřete směsí až do krajů. Celou pizzu obložte tenkými plátky méně prorostlé slaniny. Na trošce másla krátce opečte na plátky nakrájené žampiony. Obložte jimi pizzu, do mezer naskládejte černé olivy překrojené na půl a polovinu cherry rajčátek. Navrch naskládejte větší plátky mozzarely.

Pizzu pečte v troubě předehřáté na 220°C po dobu asi 15 minut. Před podáváním posypejte polníčkem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku