V míse promíchejte mouku se solí. Droždí rozmíchejte ve vodě a vše vlijte do mouky.Přidejte olej a ručně vypracujte pružné těsto.
Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 min.
Loupaná rajčata vložte do pánve spolu s rozdrceným česnekem, špetkou soli a kapkou olivového oleje Nechte rajčata rozvařit a odpařit přebytečnou vodu.
Troubu předehřejte na maximum a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dvě tenké placky. Placku potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly.
Pečte, dokud nebudou okraje zlatavé (asi 10 min).
Hotovou pizzu doplňte rukolou a sušenou šunkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.