Pizza

Léto
665 Pizza

Ingredience

na 2 pizzy

  • 300 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 21 g droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • 1 mozzarella
  • na rajčatový základ: Plechovka loupaných rajčat, 1 stoužek česneku, špetka soli
  • na ozdobení: rukola, sušená šunka

Použitá mouka

V míse promíchejte mouku se solí. Droždí rozmíchejte ve vodě a vše vlijte do mouky.Přidejte olej a ručně vypracujte pružné těsto.

Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 min.

Loupaná rajčata vložte do pánve spolu s rozdrceným česnekem, špetkou soli a kapkou olivového oleje Nechte rajčata rozvařit a odpařit přebytečnou vodu.

Troubu předehřejte na maximum a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dvě tenké placky. Placku potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly.

Pečte, dokud nebudou okraje zlatavé (asi 10 min).

Hotovou pizzu doplňte rukolou a sušenou šunkou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.