Pizza

Léto
182 Pizza

Ingredience

na 2 pizzy

  • 300 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 21 g droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • 1 mozzarella
  • na rajčatový základ: Plechovka loupaných rajčat, 1 stoužek česneku, špetka soli
  • na ozdobení: rukola, sušená šunka

V míse promíchejte mouku se solí. Droždí rozmíchejte ve vodě a vše vlijte do mouky.Přidejte olej a ručně vypracujte pružné těsto.

Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 min.

Loupaná rajčata vložte do pánve spolu s rozdrceným česnekem, špetkou soli a kapkou olivového oleje Nechte rajčata rozvařit a odpařit přebytečnou vodu.

Troubu předehřejte na maximum a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dvě tenké placky. Placku potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly.

Pečte, dokud nebudou okraje zlatavé (asi 10 min).

Hotovou pizzu doplňte rukolou a sušenou šunkou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku