na 2 porce
Na houbové ragú
K dochucení a servírování
Dýňové pyré je velmi snadné, navíc si ho můžete uchovat ve větším množství i na později v lednici nebo v mrazáku. Stačí dýni vydlabat, očistit od semínek a rozkrojit na 4 díly. Vložte je na plech nebo do zapékací misky a pokapejte olivovým olejem. Nesolte ani jinak nedochucujte, tak zachováte do budoucna veškeré možnosti jejího zpracování pro slané i sladké recepty. Pečte 45 minut při 180 °C. Zchladlou dýni rozmixujte a nadávkujte do sklenic nebo dobře uzavíratelných nádob vhodných ke skladování potravin.
Připravte těsto na placky. V misce smíchejte dýňové pyré, mouku, sůl, strouhaný sýr a vajíčko a promíchejte vidličkou. Nechte chvíli odstát. Po deseti minutách se k těstíčku vraťte. Potřebujete směs podobnou jako na lívance, proto teď přidejte trochu mouky, je-li těsto příliš řídké (závisí to na vodnatosti dýně a také na stáří vajec, takže poměry nikdy nejsou totožné). Opékejte na troše másla dozlatova z obou stran.
Mezitím na másle orestujte čerstvé nebo mražené houby a přidejte k nim koření. Zatím je nesolte, jinak pustí hodně vody. Prohazujte na pánvi, než získají sklovitý povrch a budou opečené, pak dosolte a případně dochuťte i pepřem.
Servírujte placky s houbami, někdy je dobré i nastrouhat na hotovou směs další parmazán. Posypte čerstvou petrželkou. Placky si připravujte vždy k přímému podávání. Časem zavadnou a už nejsou tak chutné.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.