Jarní bylinkové bramboráky

Brambory
579 Jarní bylinkové bramboráky

Ingredience

na 8 menších bramboráků

  • 6 větších moučných brambor
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 hrst (asi 4 lžíce) čerstvých jarních bylinek – použijte směs pažitky, hladkolisté petrželky, medvědího nebo divokého česneku, použít můžete i oprané jarní kopřivy
  • mléko na úpravu konzistence těsta (jen v případě velmi suchých brambor)
  • kvalitní řepkový olej na smažení

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Nastrouhejte brambory. Nejlepší bramboráky budou, když část připravíte nahrubo a část najemno. Pokud je třeba, brambory vyždímejte a přebytečnou vodu slijte. Utřete česnek se solí a přidejte k bramborám, stejně tak přidejte nasekané bylinky, vejce, koření a mouku. Zpracujte v kompaktní těsto, ochutnejte. Bramborákové těsto by mělo být zasyrova vždy o něco slanější. I tak je nejlepší první bramborák po upečení ochutnat a směs ještě případně doladit.

Během smažení kontrolujte teplotu oleje. Ta by se měla držet v rozmezí 170–190 °C, ale můžete se řídit i selským rozumem a udržovat teplotu někde kolem středního výkonu vašeho hořáku a podle chování oleje případně přidávat nebo ubírat.

TIP : Používejte pro kontrolu teploty oleje kuchařský teploměr

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.