na 8 menších bramboráků
Nastrouhejte brambory. Nejlepší bramboráky budou, když část připravíte nahrubo a část najemno. Pokud je třeba, brambory vyždímejte a přebytečnou vodu slijte. Utřete česnek se solí a přidejte k bramborám, stejně tak přidejte nasekané bylinky, vejce, koření a mouku. Zpracujte v kompaktní těsto, ochutnejte. Bramborákové těsto by mělo být zasyrova vždy o něco slanější. I tak je nejlepší první bramborák po upečení ochutnat a směs ještě případně doladit.
Během smažení kontrolujte teplotu oleje. Ta by se měla držet v rozmezí 170–190 °C, ale můžete se řídit i selským rozumem a udržovat teplotu někde kolem středního výkonu vašeho hořáku a podle chování oleje případně přidávat nebo ubírat.
TIP : Používejte pro kontrolu teploty oleje kuchařský teploměr
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.