Hledáte inspiraci, co připravit z dýně hokaido? Máme pro vás skvělý tip! Vyzkoušejte náš recept na vynikající dýňovou bábovku. Stačí několik jednoduchých kroků a brzy budete mít na stole voňavou pochoutku.
Jako první vydlabejte z dýně semínka, dýni položte na plech a pečte na 180 °C asi 20-30 min.
Když je dýně upečená a měkká, dužinu vydlabejte do misky a dohladka rozmixujte.
Vzniklé dýňové pyré smíchejte s rozpuštěným máslem, mlékem, cukrem, nastrouhaným zázvorem a vejci.
Postupně vmíchejte i mouku, skořici a kypřící prášek. Umíchejte hladké těsto.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, poté do ní nalijte těsto.
Pečte při teplotě 180 °C asi 40 min, nebo dokud bábovka není hotová (to můžete vyzkoušet pomocí špejle). Doba pečení bábovky se může měnit v závislosti na velikosti formy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.