Dýňová bábovka

Dýně
143 Dýňová bábovka

Ingredience

  • ½ dýně Hokkaido
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • Máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Jako první vydlabejte z dýně semínka, dýni položte na plech a pečte na 180 °C asi 20-30 min.

Když je dýně upečená a měkká, dužinu vydlabejte do misky a dohladka rozmixujte.

Vzniklé dýňové pyré smíchejte s rozpuštěným máslem, mlékem, cukrem, nastrouhaným zázvorem a vejci.

Postupně vmíchejte i mouku, skořici a kypřící prášek. Umíchejte hladké těsto.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, poté do ní nalijte těsto.

Pečte při teplotě 180 °C  asi 40 min, nebo dokud bábovka není hotová (to můžete vyzkoušet pomocí špejle). Doba pečení bábovky se může měnit v závislosti na velikosti formy.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku