Dýňový koláč

Dýně
129 Dýňový koláč

Ingredience

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  • 180 g mouky Babiččina volba na křehké těsto
  • 120 g másla
  • 30 g krupicového cukru
  • 60 ml vody
  • 1 žloutek
  • Špetka soli

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 220 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 200 ml 30% smetany
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • cca 350 g dužiny máslové dýně (bez slupky)
  • 60 g másla
  • 200 g krupicového cukru

Postup

Jako první připravte těsto tak, že vypracujete všechny uvedené ingredience do hladké hmoty.

Těsto uložte do potravinové folie a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

Dýni nakrájejte na malé kousky a lehce ji opečte na 2 lžících másla.

Přidejte 50 g cukru a nechte vše zkaramelizovat. Poté vmíchejte zbytek másla a odstavte.

Smíchejte tvaroh se smetanou, vanilkou, skořicí a vejci, přidejte zbylý cukr.

Z těsta vyválejte placku a tou vyložte formu (o průměru asi 28 cm, případně více menších formiček).

10 minut těsto předpékejte při teplotě 180 °C (před pečením položte na těsto pečicí papír a zatěžkejte ho).

Na dno předpečeného těsta navrstvěte tvaroh a na něj karamelizovanou dýni.

Ze zbylého těsta vykrájejte různé tvary a ozdobte jím sestavený koláč.

Pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut nebo dokud není zdobení zlatavé.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku