Jako první připravte těsto tak, že vypracujete všechny uvedené ingredience do hladké hmoty.
Těsto uložte do potravinové folie a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
Dýni nakrájejte na malé kousky a lehce ji opečte na 2 lžících másla.
Přidejte 50 g cukru a nechte vše zkaramelizovat. Poté vmíchejte zbytek másla a odstavte.
Smíchejte tvaroh se smetanou, vanilkou, skořicí a vejci, přidejte zbylý cukr.
Z těsta vyválejte placku a tou vyložte formu (o průměru asi 28 cm, případně více menších formiček).
10 minut těsto předpékejte při teplotě 180 °C (před pečením položte na těsto pečicí papír a zatěžkejte ho).
Na dno předpečeného těsta navrstvěte tvaroh a na něj karamelizovanou dýni.
Ze zbylého těsta vykrájejte různé tvary a ozdobte jím sestavený koláč.
Pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut nebo dokud není zdobení zlatavé.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.