Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
Před přípravou rohlíčků si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 °C. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho asi půl hodiny povolit. Nyní tvarujte kuličky o průměru přibližně 1,5 až 2 cm. Z každé kuličky pak dlaní vyválejte hada dlouhého asi 8 cm. Na každý rohlíček zatočte kolem sebe světlého a tmavého hada a poté lehce zatlačte tak, aby se prameny spojily. Můžete i jemně poválet, aby bylo těsto po celé délce stejně silné. Vytvarujte rohlíček a konce ohněte k sobě. Pečte vždy celý plech 8 minut.
Čerstvě upečené rohlíčky jsou křehké, tak je opatrně dejte na mřížku a nechte zchladnout. Uchovávejte v uzavřené dóze, při servírování můžete jemně pocukrovat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.