Dvoubarevné rohlíčky

Vánoce
152 Dvoubarevné rohlíčky

Ingredience

Na světlé těsto

  • 150 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 100 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové kůry

Na tmavé těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce holandského kakaa

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.

Před přípravou rohlíčků si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 °C. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho asi půl hodiny povolit. Nyní tvarujte kuličky o průměru přibližně 1,5 až 2 cm. Z každé kuličky pak dlaní vyválejte hada dlouhého asi 8 cm. Na každý rohlíček zatočte kolem sebe světlého a tmavého hada a poté lehce zatlačte tak, aby se prameny spojily. Můžete i jemně poválet, aby bylo těsto po celé délce stejně silné. Vytvarujte rohlíček a konce ohněte k sobě. Pečte vždy celý plech 8 minut.

Čerstvě upečené rohlíčky jsou křehké, tak je opatrně dejte na mřížku a nechte zchladnout. Uchovávejte v uzavřené dóze, při servírování můžete jemně pocukrovat.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.