800 g ovoce (meruňky, švestky, borůvky)
300 g hladké mouky (na kynuté těsto)
230 ml mléka
125 g cukru krupice
100 g másla
1 vejce
7 g instantního droždí
špetka soli máslo a hrubá mouka na vymazání plechu
100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
Hladkou mouku, cukr, droždí a špetku soli dejte do mísy a promíchejte. Přidejte vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo a vejce. V robotu nebo s pomocí vařečky vypracujte pěkné kypré těsto. Nelekněte se – těsto bude hodně lepit a je řídké. Vypracované těsto zakryjte fólií (nebo těsnou poklicí) a nechte v klidu kynout alespoň 2 hodiny.
Plech vymazejte máslem a vysypte hrubou moukou. Vykynuté těsto vyklopte na plech a rozprostřete do tenké vrstvy po celé ploše. Těsto nechte odpočinout a mezitím si připravte drobenku. Do mísy dejte polohrubou mouku, cukr a studené máslo nakrájené na kostičky. Vše spolu prohnětejte na drobenku.
Na odpočaté těsto rozložte očištěné a osušené ovoce. Zasypte drobenkou a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 minut dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.