Drobenkový koláč s ovocem

Léto Meruňky

Ingredience

 800 g ovoce (meruňky, švestky, borůvky)

300 g hladké mouky (na kynuté těsto)

230 ml mléka

125 g cukru krupice

100 g másla

1 vejce

7 g instantního droždí

špetka soli máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

Na drobenku:

100 g másla

100 g polohrubé mouky

100 g cukru krupice

Použitá mouka

Postup

Hladkou mouku, cukr, droždí a špetku soli dejte do mísy a promíchejte. Přidejte vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo a vejce. V robotu nebo s pomocí vařečky vypracujte pěkné kypré těsto. Nelekněte se – těsto bude hodně lepit a je řídké. Vypracované těsto zakryjte fólií (nebo těsnou poklicí) a nechte v klidu kynout alespoň 2 hodiny.

 

Plech vymazejte máslem a vysypte hrubou moukou. Vykynuté těsto vyklopte na plech a rozprostřete do tenké vrstvy po celé ploše. Těsto nechte odpočinout a mezitím si připravte drobenku. Do mísy dejte polohrubou mouku, cukr a studené máslo nakrájené na kostičky. Vše spolu prohnětejte na drobenku.

 

Na odpočaté těsto rozložte očištěné a osušené ovoce. Zasypte drobenkou a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 minut dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.