Ingredience
INGREDIENCE NA DROBENKU:
- 600 g mouky na křehké těsto
- 200 g cukru
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička skořice
- 300 g rozpuštěného másla
INGREDIENCE NA „NÁPLŇ“:
- 250 ml smetany na šlehání
- 4 žloutky
- 2 lžíce medu
- 400 g borůvek
- 100 g rybízu
Připravte si drobenku tak, že do mísy vložíte všechny uvedené ingredience a budete je propracovávat tak dlouho, až vznikne sypká drobenka. Pracujte rukama nebo použijte robot.
Na plech vyložený pečicím papírem nasypte ¾ drobenky a umačkejte ji po celé ploše.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
Vyšlehejte šlehačku a vmíchejte do ní prošlehané žloutky a med.
Předpečený korpus posypte ovocem, zalijte smetanovou směsí a vše posypte zbylou drobenkou.
Pečte asi 30 minut nebo dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.