Borůvkovo-rybízový koláč s drobenkou

Borůvky Léto
129 Borůvkovo-rybízový koláč s drobenkou

Ingredience

INGREDIENCE NA DROBENKU:

  • 600 g mouky na křehké těsto
  • 200 g cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 300 g rozpuštěného másla

 

INGREDIENCE NA „NÁPLŇ“:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 400 g borůvek
  • 100 g rybízu

Postup

Připravte si drobenku tak, že do mísy vložíte všechny uvedené ingredience a budete je propracovávat tak dlouho, až vznikne sypká drobenka. Pracujte rukama nebo použijte robot.

Na plech vyložený pečicím papírem nasypte ¾ drobenky a umačkejte ji po celé ploše.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

Vyšlehejte šlehačku a vmíchejte do ní prošlehané žloutky a med.

Předpečený korpus posypte ovocem, zalijte smetanovou směsí a vše posypte zbylou drobenkou.

Pečte asi 30 minut nebo dozlatova.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku