Borůvkovo-rybízový koláč s drobenkou

Borůvky Léto
737 Borůvkovo-rybízový koláč s drobenkou

Ingredience

INGREDIENCE NA DROBENKU:

  • 600 g mouky na křehké těsto
  • 200 g cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 300 g rozpuštěného másla

 

INGREDIENCE NA „NÁPLŇ“:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 400 g borůvek
  • 100 g rybízu

Použitá mouka

Postup

Připravte si drobenku tak, že do mísy vložíte všechny uvedené ingredience a budete je propracovávat tak dlouho, až vznikne sypká drobenka. Pracujte rukama nebo použijte robot.

Na plech vyložený pečicím papírem nasypte ¾ drobenky a umačkejte ji po celé ploše.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

Vyšlehejte šlehačku a vmíchejte do ní prošlehané žloutky a med.

Předpečený korpus posypte ovocem, zalijte smetanovou směsí a vše posypte zbylou drobenkou.

Pečte asi 30 minut nebo dozlatova.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.