V hrnku smíchejte trochu teplého mléka se lžící mouky z tohoto balíčku, lžící cukru a rozdrobeným droždím. Nechte 10 minut odstát v teple.
Do mísy nasypte zbylou mouku a cukr, 1 lžíci vanilkového cukru a špetku soli. Přidejte zbylé teplé mléko, máslo, žloutek a kvásek z hrnku. Vypracujte hladké těsto a asi hodinu ho nechte kynout v teple.
Z vykynutého těsta tvarujte kuličky (10 kusů na větší koláčky, 20 na malé).
Plech vyložte pečicím papírem, vyskládejte na něj kuličky a ještě 15 minut je nechte kynout. Kuličky stlačte do tvaru koláčků. Okraje nechte trochu vyšší. Středy koláčků naplňte směsí tvarohu, vanilkového cukru a vejce.
Na každou náplň položte půlku meruňky nebo několik nakrájených kousků.
Pečte dozlatova při 180°C.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.