na 1 plech piškotů:
Piškoty jsou celkem rychlé na přípravu, proto začněte tím, že si předehřejete troubu na 160–170 °C. Přes síto přesypte mouku a promíchejte se škrobem. Škrob lze i vynechat.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Bílky stranou vyšlehejte v tuhý sníh. Sníh opatrně stěrkou vmíchejte do žloutkové pěny. Přitom lehce přisypávejte prosátou mouku se škrobem a zpracovávejte v kompaktní těsto.
Cukrářským sáčkem nanášejte na nepřilnavý plech, podložku na makronky nebo jen na plech s pečicím papírem kulaté nebo podlouhlé bochánky. Těsto můžete využít na oba typy – kulaté dětské piškoty i cukrářské, které se používají třeba na přípravu tiramisu. Piškoty zaprašte moučkovým cukrem a nechte ho vsáknout.
Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 8–10 minut. Ihned po upečení piškoty opatrně sundejte špachtlí a dejte chladnout na kovovou mřížku. Uchovávejte až 10 dní v uzavíratelné nádobě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.