Domácí křehké piškoty

714 Domácí křehké piškoty

Ingredience

na 1 plech piškotů:

  • 165 g krupicového cukru (lze použít světlý i třtinový tmavší)
  • 165 g hladké mouky (lze použít také hladkou špaldovou)
  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 čajová lžička bramborového škrobu
  • moučkový cukr na zaprášení

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Piškoty jsou celkem rychlé na přípravu, proto začněte tím, že si předehřejete troubu na 160–170 °C. Přes síto přesypte mouku a promíchejte se škrobem. Škrob lze i vynechat.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Bílky stranou vyšlehejte v tuhý sníh. Sníh opatrně stěrkou vmíchejte do žloutkové pěny. Přitom lehce přisypávejte prosátou mouku se škrobem a zpracovávejte v kompaktní těsto.

Cukrářským sáčkem nanášejte na nepřilnavý plech, podložku na makronky nebo jen na plech s pečicím papírem kulaté nebo podlouhlé bochánky. Těsto můžete využít na oba typy – kulaté dětské piškoty i cukrářské, které se používají třeba na přípravu tiramisu. Piškoty zaprašte moučkovým cukrem a nechte ho vsáknout.

Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 8–10 minut. Ihned po upečení piškoty opatrně sundejte špachtlí a dejte chladnout na kovovou mřížku. Uchovávejte až 10 dní v uzavíratelné nádobě.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.