na 8 medvídků
Nejprve začněte rozehřívat troubu na 170 stupňů.
Mezitím připravte těsto na medvídky. Důkladně prošlehejte vajíčka s cukrem. Protože chcete utvořit pěnu, šlehejte 5–10 minut a až poté po částech zašlehejte máslo a mléko. Do hladkého krému postupně přisypávejte přesátou a promíchanou mouku. Výsledné těsto je hladké, našlehané a vzdušné, tekuté, ale ne vodnaté – i podle másla a velikosti vajec se může konzistence lehce lišit, proto na závěr dolaďte trochou mouky nebo naopak mléka.
Část těsta – asi lžíci – oddělte a přidejte lžíci kakaa a lžíci mléka, ideálně mají obě těsta – světlé i tmavé – stejnou konzistenci. Silikonové formičky plňte nejprve kakaovou směsí a pak světlou, stačí je naplnit ze dvou třetin, během pečení lehce nabudou. Navíc můžete do každých zádíček vložit i kostičku čokolády nebo jahodu.
Pečte je pomalu uprostřed trouby na 170 stupňů: vyskládejte je nejlépe na velký rovný plech a pečte zhruba 10–12 minut.
Medvídky nechte zcela vychladnout a pak je opatrně vyjměte z formiček.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.