Špaldoví medvídci

Kakao
652 Špaldoví medvídci

INGREDIENCE

na 8 medvídků

  • 2 vajíčka
  • 4 PL plnotučného mléka
  • 40 g měkkého pokrájeného másla
  • 1 lžička kvalitního vanilkového cukru – tedy z vanilky – domácího, vanilin ne! – raději vynechte
  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g mixu hladké a celozrnné špaldové mouky (záleží na vás, my používáme poměr hladké k celozrnné 60 : 40)
  • 1 PL holandského kakaa
  • 1 PL mléka navíc

Použitá mouka

POSTUP

Nejprve začněte rozehřívat troubu na 170 stupňů.

Mezitím připravte těsto na medvídky. Důkladně prošlehejte vajíčka s cukrem. Protože chcete utvořit pěnu, šlehejte 5–10 minut a až poté po částech zašlehejte máslo a mléko. Do hladkého krému postupně přisypávejte přesátou a promíchanou mouku. Výsledné těsto je hladké, našlehané a vzdušné, tekuté, ale ne vodnaté – i podle másla a velikosti vajec se může konzistence lehce lišit, proto na závěr dolaďte trochou mouky nebo naopak mléka.

Část těsta – asi lžíci – oddělte a přidejte lžíci kakaa a lžíci mléka, ideálně mají obě těsta – světlé i tmavé – stejnou konzistenci. Silikonové formičky plňte nejprve kakaovou směsí a pak světlou, stačí je naplnit ze dvou třetin, během pečení lehce nabudou. Navíc můžete do každých zádíček vložit i kostičku čokolády nebo jahodu.

Pečte je pomalu uprostřed trouby na 170 stupňů: vyskládejte je nejlépe na velký rovný plech a pečte zhruba 10–12 minut.

Medvídky nechte zcela vychladnout a pak je opatrně vyjměte z formiček.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.