80 g hladké mouky na křehké pečivo
25 g změklého chladného másla
100 g oříškového krému (my jsme použili lískooříškový krém s kakaem – neslazený)
1 vejce
špetka soli
½ čajové lžičky prášku do pečiva
60 g třtinového cukru
30 g pistáciové drti (velikost 5–7 mm – můžete použít i celé nesolené pistácie a lehce je nasekat nožem)
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto. Troubu předehřejte na 160 °C. Hladké zpracované těsto vložte do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a na plech – nebo lépe na podložku pro pečení makronek a piškotů – tvořte asi 2 cm velké bochánky. Každý posypte pistáciemi. Pečte ve vyhřáté troubě 10–12 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.