1 mladá cuketa (zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky)
150 g tvrdého sýra typu gouda, nastrouhaného
100 g oblíbeného měkkého salámu
3 rozšlehaná vejce
1 hrnek polohrubé mouky
sůl, muškátový oříšek
hladkolistá petrželka
doplňkově podle sezony – rajčátka, sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi
Cuketa je skvělou zeleninou, kterou lze využít v mnoha receptech. Pokud hledáte inspiraci, jak připravit nezapomenutelné jídlo s cuketou, zkuste tento jednoduchý recept na cukeťák.
Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.