Cukeťák, cuketový nákyp s uzeným masem

Cuketa Léto
191 Cukeťák, cuketový nákyp s uzeným masem

Ingredience

1 mladá cuketa (zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky)

150 g tvrdého sýra typu gouda, nastrouhaného

100 g oblíbeného měkkého salámu

3 rozšlehaná vejce

1 hrnek polohrubé mouky

sůl, muškátový oříšek

hladkolistá petrželka

doplňkově podle sezony – rajčátka, sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi

 

Použitá mouka

Cuketa je skvělou zeleninou, kterou lze využít v mnoha receptech. Pokud hledáte inspiraci, jak připravit nezapomenutelné jídlo s cuketou, zkuste tento jednoduchý recept na cukeťák.

Postup

Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.

Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.

Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.

 

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.