Nastrouhejte cuketu nahrubo, včetně slupky. V případě větších cuket odstraňte semínka ve středu a vyhoďte je. Pokud je cuketa hodně vodnatá, přebytečnou tekutinu vyždímejte.
Ostatní suroviny teď postupně přidejte do velké mísy k cuketě, pouze bílky nechte zvlášť. Nádivka je celkem variabilní, milovníci masa mohou přidat opražené uzené nebo kvalitní šunku. Někteří nedají dopustit na ořechovou chuť – mleté mandle, plátky nebo i nasekané vlašské ořechy, to vše můžete zkusit.
Do ochucené a promíchané směsi na úplný závěr jemně zapracujte vyšlehaný sníh z bílků. Nejlépe nepřilnavou zapékací misku o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a v případě potřeby i vysypte hrubou moukou. Uhlazené těsto pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C 40–45 minut dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.