Netradiční cuketová nádivka

Cuketa Sýr
552 Netradiční cuketová nádivka

Ingredience

  • 500 g cukety, nastrouhané nahrubo a vymačkané
  • 100 g tvrdého sýra (ementál, čedar, parmazán), nastrouhaného nahrubo
  • 2 vejce – žloutky a bílky zvlášť
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2–3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • sušená majoránka podle chuti
  • čerstvě mletý pepř a sůl podle chuti
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání zapékací mísy
  • Na dokončení:
  • asi hrst bylinek, vhodné jsou hladkolistá petržel, medvědí česnek nebo čerstvě natrhané oprané kopřivy

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Nastrouhejte cuketu nahrubo, včetně slupky. V případě větších cuket odstraňte semínka ve středu a vyhoďte je. Pokud je cuketa hodně vodnatá, přebytečnou tekutinu vyždímejte.

Ostatní suroviny teď postupně přidejte do velké mísy k cuketě, pouze bílky nechte zvlášť. Nádivka je celkem variabilní, milovníci masa mohou přidat opražené uzené nebo kvalitní šunku. Někteří nedají dopustit na ořechovou chuť – mleté mandle, plátky nebo i nasekané vlašské ořechy, to vše můžete zkusit.

Do ochucené a promíchané směsi na úplný závěr jemně zapracujte vyšlehaný sníh z bílků. Nejlépe nepřilnavou zapékací misku o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a v případě potřeby i vysypte hrubou moukou. Uhlazené těsto pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C 40–45 minut dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.