Nejprve datle vypeckujte a rozmixujte. Vznikne z nich hutná pasta.
Do hnětače dejte banány, datlovou pastu, rozehřáté máslo, cukr a vejce. Vše míchejte dohladka. Do další mísy nasypte všechny sypké ingredience, které zamíchejte a postupně přisypávejte do banánové směsi.
Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Hotovou hladkou směs nalijte do formy velikosti 23×13 cm. Na povrch položte podélně rozkrojený banán a povrch chlebíčku posypte asi lžičkou cukru. Cukr na banánu hezky zkaramelizuje.
Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 1,5 hodiny.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.