Banánovo-datlový chlebíček

Banán
83 Banánovo-datlový chlebíček

Ingredience

  • 4 banány – 380 g + jeden na vrch
  • 200 g vypeckovaných datlí
  • 2 vejce
  • 70 g lehce rozehřátého másla
  • 185 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 100 g třtinového cukru a trochu na posypání
  • strouhanka a máslo na vymazání formy

Postup

Nejprve datle vypeckujte a rozmixujte. Vznikne z nich hutná pasta.

Do hnětače dejte banány, datlovou pastu, rozehřáté máslo, cukr a vejce. Vše míchejte dohladka. Do další mísy nasypte všechny sypké ingredience, které zamíchejte a postupně přisypávejte do banánové směsi.

Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Hotovou hladkou směs nalijte do formy velikosti 23×13 cm. Na povrch položte podélně rozkrojený banán a povrch chlebíčku posypte asi lžičkou cukru. Cukr na banánu hezky zkaramelizuje.

Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 1,5 hodiny.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku