Celozrnný pšeničný makový chlebík se švestkami

Léto Mák Švestky
594 Celozrnný pšeničný makový chlebík se švestkami

Ingredience:

210g celozrnné pšeničné mouky

1 sáček (12g) prášku do pečiva

(můžete nahradit 1 polévkovou lžící vinného kamene)

70g mletého máku

50g moučkového nebo třtinového cukru

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžička mleté skořice

250ml plnotučného mléka

mražené švestky (půlky asi z 5 švestek)

Použitá mouka

Postup:

Všechny sypké ingredience na těsto promíchejte v hluboké míse, přidejte také vanilkový extrakt a skořici. Poté pomalu přidávejte mléko. Množství mléka se může trochu lišit podle máku. Výslednou konzistencí by měla být hustá ale tekutá směs.

Těsto vylijte do formy na chléb. Tu předtím vyložte pečicím papírem. Nejlépe uděláte, když ho předtím v ruce zmuchláte. Lépe s ním pak vyložíte celou plochu chlebové formy. Nalijte dovnitř polovinu těsta a rovnoměrně vyskládejte pět polovin švestek na těsto. Dolijte zbytek těsta a navrch opět přidejte pět půlek švestek. Pečte ve vyhřáté troubě při 160°C. Pečte 35-40 minut a kontrolujte špejlí, že je chlebík upečený.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.