Celozrnný pšeničný makový chlebík se švestkami

Mák Švestky
91 Celozrnný pšeničný makový chlebík se švestkami

Ingredience:

210g celozrnné pšeničné mouky

1 sáček (12g) prášku do pečiva

(můžete nahradit 1 polévkovou lžící vinného kamene)

70g mletého máku

50g moučkového nebo třtinového cukru

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžička mleté skořice

250ml plnotučného mléka

mražené švestky (půlky asi z 5 švestek)

Postup:

Všechny sypké ingredience na těsto promíchejte v hluboké míse, přidejte také vanilkový extrakt a skořici. Poté pomalu přidávejte mléko. Množství mléka se může trochu lišit podle máku. Výslednou konzistencí by měla být hustá ale tekutá směs.

Těsto vylijte do formy na chléb. Tu předtím vyložte pečicím papírem. Nejlépe uděláte, když ho předtím v ruce zmuchláte. Lépe s ním pak vyložíte celou plochu chlebové formy. Nalijte dovnitř polovinu těsta a rovnoměrně vyskládejte pět polovin švestek na těsto. Dolijte zbytek těsta a navrch opět přidejte pět půlek švestek. Pečte ve vyhřáté troubě při 160°C. Pečte 35-40 minut a kontrolujte špejlí, že je chlebík upečený.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku