Předehřejte troubu na 190 stupňů.
Mouku přes síto smíchejte s práškem do perníku (je to důležité, chlebík bude nadýchaný), přidejte mleté ořechy a smíchejte. Rozmačkejte banány a do mísy doplňte i zbytek surovin mimo cukru.
Cukr není v receptu nutný, záleží velmi na zralosti banánů. Také samozřejmě na vaší chuti a na tom, jak moc chcete sladit. Někdy banány stačí, aby byl chleba chutný.
Formu o velikosti zhruba 10×10 cm vyložte pečicím papírem. Papír předem zmuchlejte, bude pak tvárnější a dobře vyplní formu. Těsto vyklopte do formy na chlebíček a nechte asi deset minut odpočívat. Poté pečte 30min, kontrolujte na špejli.
Chleba vydrží dobrý až čtyři dny, chutná samotný k odpolední kávě nebo čaji. Děti ho milují s ořechovým máslem a ovocem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.