Celozrnný banana bread s ořechy

Banán
427 Celozrnný banana bread s ořechy

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky Babiččina Volba
  • 1 sáček prášku do perníku
  • 1/3 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1/4 hrnku cukru (můžete vynechat)
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla (asi 75g)
  • 1/2 hrnku vlažného mléka
  • 2 hodně zralé/přezrálé banány

Postup

Předehřejte troubu na 190 stupňů.

 

Mouku přes síto smíchejte s práškem do perníku (je to důležité, chlebík bude nadýchaný), přidejte mleté ořechy a smíchejte. Rozmačkejte banány a do mísy doplňte i zbytek surovin mimo cukru.

 

Cukr není v receptu nutný, záleží velmi na zralosti banánů. Také samozřejmě na vaší chuti a na tom, jak moc chcete sladit. Někdy banány stačí, aby byl chleba chutný.

 

Formu o velikosti zhruba 10×10 cm vyložte pečicím papírem. Papír předem zmuchlejte, bude pak tvárnější a dobře vyplní formu. Těsto vyklopte do formy na chlebíček a nechte asi deset minut odpočívat. Poté pečte 30min, kontrolujte na špejli.

 

Chleba vydrží dobrý až čtyři dny, chutná samotný k odpolední kávě nebo čaji. Děti ho milují s ořechovým máslem a ovocem.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku