Jahodové bábovičky

Čokoláda Jahody Mandle
179 Jahodové bábovičky

Ingredience

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  •      150 g hladké dortové mouky
  •      100 g polohrubé mouky
  •      100 g krupicového cukru
  •      2 lžíce vanilkového cukru
  •      ½ balení kypřícího prášku
  •      špetka soli
  •      2 vejce
  •      200 ml mléka
  •      90 g rozpuštěného másla
  •      Hrst nasekaných mandlí
  •      10 jahod

 

NA ZDOBENÍ:

  •      100 ml smetany ke šlehání
  •      110 g kvalitní hořké čokolády
  •      Plátky mandlí

Postup

V jedné nádobě promíchejte suché ingredience (kromě jahod) a ve druhé vyšlehejte tekuté.

Obě části promíchejte spolu s jahodami nakrájenými nadrobno.

Těstem naplňte formičky na malé bábovičky (nebo formu na muffiny vyloženou košíčky) a poté je pečte na 180 °C asi 20 minut.

Hotové bábovičky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formy.

Rozehřejte smetanu téměř k bodu varu a poté ji odstavte.

Za stálého míchání v ní rozpusťte rozlámanou čokoládu.

Vzniklou polevou ozdobte bábovičky a navrch přidejte plátky mandlí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku