Brynzové halušky

Brynza Halušky
125 Brynzové halušky

Ingredience

400 g strouhaných brambor

175 g polohrubé mouky

1 vejce

sůl

K dokončení:

1 kelímek zakysané smetany

1 vanička brynzy

150 g slaniny, schwarzwaldské šunky nebo špeku

Použitá mouka

Postup

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatečné množství vody a osolte ji. Nastrouhejte najemno brambory, ale neždímejte je (jako třeba u bramboráků). Přidejte mouku a vejce a osolte. Nechte 5 minut odstát a poté podle konzistence dolaďte. Potřebujete řidší směs, aby se snadno dávkovala přes cedník (na halušky s velkými oky) do hrnce.

Postupně halušky uvařte – když vyplavou nahoru, jsou hotové, pak je stáhněte cedníkem do mísy. Do té si připravte směs smetany a sýra. Halušky sceďte, ať není směs zbytečně mokrá. Až uvaříte všechny, opatrně promíchejte a nechte pár minut pod poklicí, aby se dostatečně propojily chutě.

Servírujte s opraženou slaninou nebo špekem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.