Náplň:
Šalvějové máslo:
K dokončení:
Hladkou mouku si odvažte a nejlépe přes síto nasypte na dřevěný vál. Utvořte důlek, vklepněte do něj vejce a přidejte olej. Zpracovávejte ručně, teplota rukou je pro přípravu těstovin zásadní. Pracujte poctivě, než se ingredience sjednotí v jedno kompaktní těsto. Hladkou kouli těsta přikryjte utěrkou a nechte nejméně 30 minut odpočívat.
Připravte si náplň. Špenát spařte ve vodě, nechte okapat v cedníku a poté nasekejte nadrobno. V míse ho smíchejte s ricottou, osolte a opepřete. Můžete lehce dochutit citronovou šťávou a parmazánem.
Při přípravě raviol vyválejte tenkou placku. Nejlépe to uděláte tak, že těsto opakovaně vyválíte, znovu poskládáte placku, několikrát ji přeložíte a znovu vyválíte. Když toto zopakujete 3–4×, bude těsto ještě lepší. Nakonec kráječem nebo nožem nakrájejte na několik pruhů (podle velikosti raviol). V rozestupech dávkujte lžičku náplně a přiklopte druhým pruhem těsta. Okraje přitiskněte. Nožem nebo vykrajovátkem poté tvarujte samotné ravioly. Vařte v osolené vodě 3–5 minut, než vyplavou na hladinu.
K dokončení na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte pár lístků šalvěje a uvařené ravioly. Při podávání zasypte strouhaným parmazánem. Servírujte vždy čerstvé, hned po uvaření, ať si můžete užít chuť čerstvých domácích těstovin.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.